Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do pěny (asi 2 minuty). Přidáme 300 g moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 2 čajové lžičky vanilkového extraktu a prošleháme. Vařečkou nebo stěrkou pak lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Větší plech navlhčíme mokrou rukou, vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Rozetřeme po celé ploše plechu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 10 - 15 minut dorůžova. Na desku rozložíme čistou utěrku, kterou hustě pocukrujeme do přibližné velikosti plechu. Těsto ihned po vytažení z trouby rychle překlopíme na pocukrovanou utěrku a i s utěrkou zavineme do rolády. Necháme úplně vychladnout.
Připravíme si krém: V misce smícháme dvě balení mascarpone se 2 lžíčkami vanilkového extraktu a 3 vrchovatými lžícemi moučkového cukru (150g).
Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme mascarponovým krémem, posypeme malinami, zpátky svineme a roládu na povrchu pocukrujeme.
Tip: Místo malin můžeme použít jahody nakrájené nadrobno.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek